SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko jaja

  • Leczenie naturalne Art

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] szyszki chmielu. moczopędne (praca nerek) - ziele skrzypu, poziomki, piołunu, na-włoci, rdestu ptasiego, miodunki, pokrzywy, przetacznika, liść brzozy i kminku. mlekopędne - kminek, koper włoski, anyż, bazylia, nasienie pie-truszki. napotne (przeziębienia) - kwiat lipy, bzu czarnego, wrzosu, liść brzozy, owoc maliny. [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-29 22:11:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym źródłem wapnia jest mleko i przetwory mleczne. Osoby z nietolerancją laktazy mogą zastąpić mleko napojami mlecznymi fermentowanymi (jogurtem, kefirem lub mlekiem acydofilnym), które zazwyczaj [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14195 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zwierzęcych (smalec, słonina, masło) NNKT również występują, ale w ilościach dużo mniejszych - do 7%. W pożywieniu niemowląt jedynym i bardzo dobrym źródłem NNKT jest mleko matki. 1.6. Tłuszcze właściwe (trójglicerydy, triglicerydy). Z chemicznego punktu widzenia tłuszcze właściwe są estrami kwasów tłuszczowych i alkoholu [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka Jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze — [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12588 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce - 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica - 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze - [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12271 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ~~~~Ciekawostki~~~~spox

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] mięso - Piersi kurze bez skóry - Piersi indycze bez skóry - Całe jaja - Białka jaj - Chudy twaróg - Chudy ser - Chude mleko - Chudy jogurt niskoglikemiczne - kasza gryczana - czerwone ziemniaki Węglowodany budujące mięśnie: - [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-05-08 19:38:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. Obecnie nie ma zadnych dowodow aby [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-22 18:47:32 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)
  • [...] Dobre: Pełnotłusty nabiał, zwłaszcza sery podpuszczkowe miękkie takie jak mozzarella, gouda, fermentowane przetwory mleczne bez dodatku cukru (kefir i jogurt naturalny), mleko mikroflitrowane 2 – 3,2% tłuszczu, sery twarogowe pełnotłuste i półtłuste, całe jaja Owoce i warzywa Złe: Dżemy owocowe, marmolady, musy, konfitury, soki i koncentraty [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • zdrowo jesc

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zależności od rodzaju kwasów tłuszczowych, które wchodzą w ich skład: — Kwasy tłuszczowe nasycone; znajdujemy je w mięsie, wędlinach, jajach oraz pełnych produktach z mleka (mleko, masło, śmietana, ser). — Kwasy tłuszczowe jednonienasycone; obecne przede wszystkim w oliwie z oliwek, tłuszczu gęsi i kaczki oraz w wątróbce tuczonych gęsi. — Kwasy [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-10 16:26:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Raport lekarski o wegetarianizmie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] on, że produkty te są zalecanym źródłem protein, witamin z grupy B, witamin A i D, wapnia, fosforu, żelaza i cynku. Niektórzy chcieliby zapewne zakwalifikować mięso i mleko do kategorii " dowolnej '', ale wtedy nie powinny być te produkty - szczególne polecane, ponieważ składniki odżywcze można uzyskać ze zdrowszych źródeł, jak jest to [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 9024 Data: 2003-02-13 13:24:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wszystko o witaminach

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] udało się ustalić związek między sposobem odżywiania a pogorszeniem wzroku przy słabym oświetleniu. Dzięki pracom m. in. F. Hopkinsa, W. Steppa i M. Davisa, wykazano, że mleko, masło czy żółtka jaj zawierają rozpuszczalny w tłuszczach czynnik niezbędny do wzrostu zwierząt doświadczalnych. W 1915 r. substancję tą nazwano - rozpuszczalny w [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 15730 Data: 2005-09-05 23:35:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w naczyniach cynkowych. Źródła: Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej z ocynkowanych rur. Fluor: Fluor wchodzi w [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14519 Data: 2009-06-19 14:36:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie a grupa krwi

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 17676 Data: 2006-04-29 19:14:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta a grupa krwi.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6873 Data: 2005-04-25 00:13:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety dla poszczególnych grup krwi

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Wskazane: Nie ma, ponieważ należy bardzo ograniczyć spożycie produktów mlecznych. Natomiast obojętnymo produktami są: kozi ser, masło, ser farmer-feta-mozzarella-sojowy, mleko sojowe. Unikać: Chudego lub 2% mleka, jogurtów wszystkich odmian, kefiru, koziego mleka, lodów, maślanki, pełnego mleka, serwatki, wszystkich pozostałych odmian sera. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 9186 Data: 2005-08-02 23:46:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] stężenie wapnia redukuje ryzyko wystąpienia chorób serca, udarów, raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych, wchodzi w skład wielu enzymów. Źródła: Sery żółte, sery białe, mleko, sardynki, rzeżucha, jaja, kapusta, mięso, ziemniaki, buraki, rośliny strączkowe, orzechy. Zapotrzebowanie: Wapń wyraża się w tabelach żywieniowych w miligramach . [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-11-03 09:41:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] mleka i przypisywania mu samych negatywnych właściwości zapomnieliśmy o jednym, płyn dostępny w sklepach jest tak przetworzony, że nie powinien nazywać się mlekiem. Pisząc "mleko" mam na myśli niepasteryzowaną, niehomogenizowaną, pełnotłustą wydzielinę gruczołów mlecznych zwierząt kopytnych nie szpikowanych antybiotykami, sterydami i hormonami, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14044 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Grupy krwi opisy

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] halibuta, homara, kraby, krewetki, wędzonego łososia, okonia i śledzia. Jaja i nabiał Możesz jeść tylko produkty z mleka kwaśnego: jogurt, kefir, kwaśną śmietankę, owcze mleko, ser owczy i mozzarellę. Twój organizm zaakceptuje niewielką ilość jajek i topione serki śmietankowe. Zrezygnuj z masła i maślanki, serów żółtych, sera i mleka sojowego [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13258 Data: 2010-01-31 20:01:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wstęp do odżywiania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przez nas pokarm składa sie z pewnych stałych składników.Są to (3 najważniejsze) : - BIAŁKA - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY Czyli nie ważne czy jemy bułke z szynką czy też pijemy mleko , każdy z tych pokarmów składa sie w różnych proporcjach z w\w składników. Aby móc sie lepiej poruszać w zagmatwanym świecie odżywiania należy od razu wyjaśnić jaka [...]

    Odpowiedzi: 144 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-11 18:10:27 Szacuny postu: 4,83 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda dla wszystkich WARTO

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    Na początek Jest to fragment pewnej ksiązki, artykuł ten znalazłem w internecie, po zkorzystaniu z wyszukiwarki na forum zobaczyłem że art juz istnieje,a więc małe odświerzenie dla tych którzy nie widzieli lub chcą sobie poczytac jeszcze raz ,a może akurat sie przyda komuś kto nie widział(początkujacy). Materiał ma ogromny [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3354 Data: 2005-11-28 20:03:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)